У НАБУ підтвердили початок розслідування щодо можливого витоку інформації

У НАБУ підтвердили початок розслідування щодо можливого витоку інформації

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро підтвердили початок досудового розслідування щодо можливого витоку інформації.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба НАБУ у відповідь на коментар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обшуків у детектива антикорупційного бюро, передає Укрінформ.

"На підставі повідомлення за відповідною резолюцією директора НАБУ Управлінням внутрішнього контролю НАБУ розпочато досудове розслідування щодо можливого витоку інформації", – йдеться у повідомленні.

У НАБУ додали, що з початку реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань "майже всі слідчі дії проводилися безпосередньо прокурорами САП, зокрема з залученням оперативних працівників Національної поліції".

Читайте також: НАЗК підключило до Порталу повідомлень викривачів уже 192 організації

"Доводимо до відома колег в САП: у НАБУ було і є достатньо ресурсу для здійснення розслідування. НАБУ завжди гарантує незалежне, неупереджене та всебічне досудове розслідування і чекає від наших основних партнерів такого ж підходу", – зазначається у повідомленні НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у САП поінформували, що вони здійснюють процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 Кримінального кодексу щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро. За даними САП, відповідна справа була розпочата після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

В антикорупційній прокуратурі запевнили, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. За інформацією прокурорів, у цій справі здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.

Читайте також: НАБУ та СБУ проводять обшуки в Державній судовій адміністрації

"До обшуку було залучено Національну поліцію України через недостатність ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ. Працівники Національної поліції України не мають і не могли мати жодного доступу до матеріалів розслідувань Національного бюро", – запевнили у САП.

За інформацією у ЗМІ, представники САП та Нацполіції прийшли з обшуками до Національного антикорупційного бюро у межах розслідування про витік інформації щодо "Великого будівництва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-