Рада зробила крок до передачі справ ліквідованого ОАСК іншим окружним адмінсудам

Рада зробила крок до передачі справ ліквідованого ОАСК іншим окружним адмінсудам

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, що передбачає розподіл справ ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва між іншими окружними адмінсудами.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що проєкт №10244 ухвалено 256 голосами.

За словами авторів законопроєкту, після передачі Київському окружному адміністративному суду справ, що були підсудні ліквідованому ОАСК, навантаження на його апарат і суддів збільшилося в кілька разів, ставши «непомірним для ефективного й своєчасного не лише розгляду справ, а й навіть їх первинної реєстрації».

Документ передбачає запровадження нормативних умов для механізму розподілу й передачі судових справ ОАСК, які раніше були передані до Київського міського окружного адміністративного суду.

Законотворці пропонують передати такі справи на розгляд окружним адміністративним судам України шляхом їх автоматизованого розподілу з урахуванням навантаження, за принципом випадковості та відповідно до хронологічного надходження справ.

Читайте також: ВАКС призначив до розгляду по суті так звану справу «плівок Вовка»

Водночас справи, підсудність яких визначена частиною першою статті 27, частиною третьою статті 276, статтями 2891, 2894 Кодексу адміністративного судочинства, як передбачається, до початку роботи Київського міського окружного адмінсуду розглядатиме Київський окружний адміністративний суд.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року Верховна Рада ухвалила рішення про ліквідацію ОАСК та створила замість нього Київський міський окружний адмінсуд.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-