Рада підтримала посилення відповідальності за дрібні крадіжки

Рада підтримала посилення відповідальності за дрібні крадіжки

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за дрібне викрадення майна.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами парламентарія, законопроєкт №11068 підтримали 265 народних депутатів.

Документ передбачає збільшення розміру штрафу за вчинення правопорушення, передбаченого частиною першої статті 51 КУпАП у виді штрафу від 170 грн до 850 грн.

Крім того, пропонується доповнити статтю 51 КУпАП частиною другою, яка передбачає, що викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати, вчинені у значному розмірі, тягнуть за собою накладення штрафу від 850 грн до трьохсот 5100 грн неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

За повторне протягом року вчинення порушень пропонується карати штрафом від 5100 до 8500 гривень або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин, або виправними роботами на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративним арештом на строк від 10 до 15 діб.

Читайте також: У Львові пограбували банк, поліція затримала підозрюваних

У законопроєкті передбачено, що викрадення чужого майна вважається дрібним, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення не перевищує 0,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян (8,5 грн).

Водночас дрібне викрадення чужого майна вважається вчиненим у значному розмірі, якщо вартість майна на момент вчинення правопорушення не перевищує трьох неоподатковуваних мінімуму доходів громадян (51 грн).

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині до дев’яти і восьми років позбавлення волі засуджені шахраї, які ошукали майже сто українців, пропонуючи надати гроші для нібито «волонтерських зборів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-