Продюсеру Бардашу, який закликав Росію захопити Київ і Харків, заочно оголосили підозру

Продюсеру Бардашу, який закликав Росію захопити Київ і Харків, заочно оголосили підозру

Укрінформ
Служба безпеки України заочно повідомила про підозру продюсеру і музиканту Юрію Бардашу, який на початку повномасштабного вторгнення втік до РФ і розгорнув там антиукраїнську кампанію із закликами до захоплення Києва та Харкова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Бардаш регулярно публікує антиукраїнські дописи на сторінках власного Телеграм-каналу із загальною аудиторією майже 50 тис. користувачів.

Також Бардаш регулярно повторює тези російської пропаганди в ефірах рупорів Кремля на відеохостингу YouTube.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь РФ.

На підставі зібраних доказів правоохоронці заочно повідомили Бардашу про підозру за ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій); чч. 1, 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України); ст. 436 (пропаганда війни) та ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також: До суду передали справу Азарова про антиукраїнську пропаганду

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформполітики вимагає позбавити колишнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки Михайла Резніковича, який викладає в російському інституті театрального мистецтва, звання академіка Національної академії мистецтв України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-