Мінветеранів пропонує міжнародним партнерам чотири напрямки співпраці

Мінветеранів пропонує міжнародним партнерам чотири напрямки співпраці

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів пропонує міжнародним партнерам кілька напрямків для створення та розвитку спільних проєктів з метою посилення ветеранських політик.

Про це заступник міністра у справах ветеранів Максим Кушнір розповів кореспонденту Укрінформу на міжнародному форумі в Люксембурзі, організованому Люксембурзько-українською промисловою палатою.

«Ми запропонували міжнародній аудиторії чотири основні напрямки, щодо яких, я вважаю, можемо знайти порозуміння та започаткувати спільні проєкти саме в питаннях ветеранських політик», - зазначив заступник міністра.

Це ментальне відновлення та медична реабілітація, забезпечення житлом, освіта та надалі працевлаштування, ветеранський бізнес та питання щодо виробництва цифрових продуктів. І ще один напрямок, додав Кушнір - це вшанування наших воїнів.

За його словами, для цього необхідна як грантова підтримка, так і інвестування, а також розробка навчальних програм.

Читайте також: Шмигаль вважає, що Мінветеранів має працювати на час війни і на час її закінчення

«Зараз у нас в єдиному державному реєстрі зафіксовано 1 мільйон 200 тисяч ветеранів. Тобто це учасники бойових дій, та інші категорії, відповідно до закону. Але це лише ті, хто вже отримав статут. А скільки зараз на фронті хлопців та дівчат, які ще його не мають? Плюс наша категорія - це не тільки учасники бойових дій, а й сім'ї. Усіх разом зібрати, то це якраз буде до 5 мільйонів людей. А 5 мільйонів – 10 -15 % населення України. Тобто це майже кожен шостий», - пояснив заступник міністра.

Більшості ветеранів - від 25 до 40-45 років. Серед них, зауважив посадовець, приміром, чимало IT -вців, для яких необхідно створювати навчальні програми та перекваліфіковувати.

«Коли вони будуть повертатися, а вони вже повертаються, бо є багато поранених, є дуже багато людей, які звільняються через інші підстави, і враховуючи те, що цей сектор зараз на підйомі, ми б хотіли зробити для них освітні курси, аби надалі ці хлопці та дівчата могли працювати прямо в Україні згідно з європейськими стандартами», - розповів Кушнір.

Міністерство також шукає кошти на продовження грантових програм для ветеранів на підтримку та розвиток бізнесу.

Читайте також: Мінветеранів перезапускає бренд «Створено захисниками»

«У нас є програма «Варто», там розміри грантів від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень. Цього року в першому кварталі на неї подались майже 280 ветеранів, переможців у нас 85. Тобто ми за перший квартал всі ці гроші вже вичерпали, і потрібно десь брати ще», - повідомив Кушнір.

Ще одна ідея міністерства, додав він, – організувати фандрайзинг саме для українського ветеранського руху, потреби якого щодня зростають.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві презентували програму підтримки ветеранського бізнесу #ВАРТО РОБИТИ СВОЄ. У її межах захисники України та члени їхніх родин можуть одержати від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на розвиток та відкриття власної справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-