Президент нагородив молодих науковців і представників МАН

Президент нагородив молодих науковців і представників МАН

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з молодими науковцями й представниками Малої академії наук, привітав їх із професійним святом та відзначив державними нагородами.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні мав можливість зустрітися з молодими науковцями і представниками Малої академії наук, привітати їх із професійним святом та відзначити державними нагородами", - написав глава держави.

Відео: офіційний телеграм канал Президента України

Він підкреслив, що під час війни науковці різних вишів об’єдналися заради підтримки військових. Деякі розробки молодих учених уже успішно застосовуються на полі бою.

У пресслужбі глави держави поінформували, що Президент побажав науковцям перемог у дослідженнях і перемоги України над ворогом. 

«Ви робите великий внесок своєю щоденною працею та впровадженням технологічного прогресу, бо війна гібридна. Кожна ваша допомога, кожне ваше відкриття – це наближення до переможного закінчення війни», – сказав він.

Президент запевнив, що держава підтримуватиме науковців.

Читайте також: ЄС утричі збільшив фонд підтримки для українських науковців

«У слові «війна» немає позитиву, але є потужний розвиток технологій: виробництво дронів, РЕБ, морські дрони. При цьому ворог не стоїть на місці, тому, коли закінчиться війна, нам також треба буде й далі розвиватися», – зауважив він.

За словами глави держави, важливими для країни є напрями технологій та роботизованих систем, розмінування, медична та психологічна допомога, реабілітація ветеранів.

Президент нагородив молодих науковців і представників МАН Фото: Офіс Президента

Президент також оглянув презентації робіт молодих учених і переможців Міжнародного фестивалю інженерії, науки та технологій I-FEST, що відбувся у березні в Тунісі. На ньому представники Малої академії наук здобули 21 нагороду у восьми категоріях.

Зеленський подякував усім, хто підтримує розвиток науки і технологій в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський призначив довічні державні стипендії видатним діячам освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-