Києво-Могилянську академію оштрафували через повторний недопуск інспекторів до келій монастиря

Києво-Могилянську академію оштрафували через повторний недопуск інспекторів до келій монастиря

Укрінформ
Інспектори Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) повторно не були допущені для проведення перевірки на об’єкті будівництва на території Києво-Могилянської академії, у зв’язку з чим на заклад накладено штраф у розмірі 181,68 тис. грн.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ. 

«У зв’язку з повторним недопущенням посадових осіб ДІАМ на об’єкт будівництва прийнято рішення щодо винесення постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності у розмірі 181 680 грн», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Мінвідновлення, інспектори ДІАМ мали провести позапланову перевірку обʼєкта архітектурно-будівельного контролю – 200-річнх братських келій Братського монастиря, розташованого на території Національного університету «Києво-Могилянська академія». Згідно з відомостями єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, на обʼєкті триває реставрація з пристосуванням під навчальні та службові приміщення.

Читайте також: На території Києво-Могилянської академії пройдуть археологічні дослідження

«Водночас перевірити це неможливо через повторний недопуск інспекторів, які діють на підставі припису про усунення порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм і правил», - підкреслили у міністерстві.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики відстояло позицію в суді щодо захисту пам’ятки В сесвітньої спадщини ЮНЕСКО Софії Київської від загроз, пов’язаних із «реконструкцією» готельно-офісного комплексу «Прага».

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-