Конкурс до КСУ: у комітеті Ради прокоментували резонансні відео із кандидатами в судді

Конкурс до КСУ: у комітеті Ради прокоментували резонансні відео із кандидатами в судді

Ексклюзив
Укрінформ
Якщо правоохоронні та антикорупційні органи виявлять певні корупційні правопорушення з боку кандидатів на посади суддів Конституційного суду, то обов’язково почнуть розслідування, перевірки та притягнуть порушників до відповідальності.

На цьому наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики, член робочої групи, яка опрацьовує питання створення спецтрибуналу, Денис Маслов у інтерв’ю Укрінформу.

«На цьому етапі конкурсу дорадча група експертів мала зробити висновок щодо того, чи відповідає конкурсант високим моральним якостям для зайняття посади судді Конституційного Суду», - зазначив він.

Маслов пояснив, що на етапі перевірки моральних якостей кандидатів конкурсна комісія мала врахувати не лише фактор доброчесності, але й професійної етики, досвід роботи, а потім зробити висновок, чи відповідає особа вимогам саме на цю посаду.

Читайте також: Рада суддів вирішила оголосити новий конкурс на посади членів КСУ

«Окрім героїв відеороликів, які стали вірусними в соцмережах, маємо кандидатів, чиї професійні здобутки дійсно вражають», - підкреслив він.

Голова парламентського комітету висловив сподівання, що саме професійних, ерудованих, доброчесних, з високими моральними якостями осіб буде відібрано на вакантні посади суддів КСУ.

«Щодо долі кандидатів, до яких було багато запитань з боку конкурсної комісії про статки, майно та декларації. Якщо правоохоронні та антикорупційні органи виявлять певні корупційні правопорушення, то обов’язково почнуть розслідування, перевірки та притягнуть порушників до відповідальності», - акцентував політик.

За його словами, публікація та популяризація таких кадрів в інтернеті дає суспільству можливість зробити певні висновки щодо професіоналізму тих чи інших осіб, а компетентним органам – ще раз провести детальні перевірки на доброчесність.

Читайте також: Денис Маслов, голова Комітету ВР з питань правової політики

«Проте головна проблема – в тому, що журналісти та суспільство не висвітлюють здобутки держави, її органів, відео зі співбесід дійсно гідних кандидатів на посади. На жаль, суспільству більш цікаві скандали, які навіть не завжди мають підґрунтя. Більшість не цікавляться повною картиною, не переглядають повні відеозаписи таких співбесід, тому й сприймають такі ситуації доволі гостро», - резюмував Маслов.

Як повідомлялося, сформована для оцінки моральних якостей і рівня компетентності у сфері права кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України Дорадча група експертів допустила до наступного етапу вісьмох кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-