В уряді ФРН прокоментували вбивство у Німеччині двох українців

В уряді ФРН прокоментували вбивство у Німеччині двох українців

Укрінформ
Німецька держава не буде толерувати злочини проти українців, яких наразі в країні перебуває дуже багато.

Про це заявив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, коментуючи резонансне вбивство двох українців наприкінці минулого тижня, передає кореспондент Укрінформу.

Речник заявив, що інцидент викликає велике занепокоєння.

«Зрозуміло, що нічого подібного ми на нашій території толерувати не можемо та не будемо. Українці, які втекли до нас від російської агресивної війни, мають почуватися тут у безпеці», - підкреслив він.

Читайте також: Убиті у Німеччині українці були військовослужбовцями - МЗС

Щодо мотивів і обставин злочину Гебештрайт закликав не робити висновків до завершення слідства, яке проводять правоохоронні органи Баварії. Фактом є те, що двоє громадян України були вбиті «російсько-німецьким злочинцем».

Як повідомлялося, у німецькій Баварії 57-річний житель ФРН російського походження вбив ножем двох українців – 36 і 23 років. Пізніше МЗС України уточнило, що загиблі є військовими, які проходили в Німеччині реабілітацію після поранень. Підозрюваний Юрій Ж. затриманий, слідчий суддя видав ордер на його арешт за підозрою у подвійному вбивстві. Ведеться слідство. Про мотиви злочину поки не повідомляється. Прокуратура наразі не схильна говорити про те, що він може бути пов’язаний з війною, яку Росія веде проти України. Окрім того, міністр внутрішніх справ Баварії Йоахіма Геррманна заявив, що «алкоголь також міг зіграти свою роль» у цій справі та послався на якихось свідків, які начебто раніше вже бачити трьох чоловіків разом.

Українські дипломати тримають ситуацію на контролі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-