УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (12 - 18 квітня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (12 - 18 квітня 2024 року)

Укрінформ
У період з 12 по 18 квітня інформагенція активно висвітлювала події на фронті, зміни у військовому керівництві країни та резонансні міжнародні події - атаку Ірана на Ізраїль, масові протести у Грузії.

Оперативний аналіз ситуації на фронті серед найголовніших тем Укрінформу. Російські окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на захід від Бахмута та захопити Часів Яр до 9 травня. Саме такий дедлайн поставило своєму «м’ясу» вище воєнне керівництво рф. Чи вдасться це росіянам журналісти розпитали у військових експертів.

15 квітня командувачем військ оперативного командування «Захід» 15 квітня призначено бригадного генерала Володимира Шведюка. Хто такий генерал Шведюк дізнавалися журналісти Укрінформу. 

Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України

Журналісти регіональної редакції на постійній основі висвітлюють роботу рятувальників у регіонах, які мало не щодня обстрілюють росіяни. У ще одному репортажі - історії одеських пожежників, постраждалих під час ракетного обстрілу 15 березня.  Попри власні поранення, вони рятували інших.

Фото: processer.media
Фото: processer.media

Українці з росіянами не “адін народ” і навіть не “брати”. Поняття “братніх” народів для генетики – абсурдне. Журналісти Укрінформу зібрали експертні думки  генетиків, які працювали у поки що єдиному, унікальному проєкті Genome Diversity of Ukraine з вивчення популяції, яка проживає на території сучасної України мінімум три покоління.

Укрінформ продовжив усебічно висвітлювати резонансні події у світі.

Масштабна атака Ірану, яку Ізраїль відбив вночі проти 14 квітня, жваво обговорювалася в українському суспільстві. Укрінформ опублікував низку аналітичних матеріалів про важливі уроки для України та світу після атаки на Ізраїль. Серед них - про нагальну потребу посилити обороноздатність України системами ППО.

Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Минулого тижня прем’єр-міністр Канади Трюдо оприлюднив нову оборонну стратегію Канади на наступні два десятиліття. Фокус на протидію Росії та Китаю в оновленій оборонній стратегії визначає ворогів і друзів Канади та готує країну до тривалого протистояння. В матеріалі власкора Укрінформу аналіз документа, зокрема, про Росію як найвірогіднішого супротивника Канади під час імовірного конфлікту. 

Фото: DPA
Фото: DPA

Канцлер Німеччини Олаф Шольц цього тижня вдруге за менш ніж 18 місяців відвідав Китай. Ця поїздка стала його найдовшим закордонним візитом у межах однієї країни з моменту вступу на посаду в грудні 2021 року: три дні з трьома зупинками. Цей візит також став першим після прийняття Німеччиною минулого року власної стратегії щодо Китаю, співзвучної з раніше ухваленою Європейським Союзом, у якій Китай визначено партнером, конкурентом і суперником. Про підсумки візиту Шольца до Китаю у матеріалі закордонних кореспондентів Укрінформу.

Фото: Радіо Свобода
Фото: Радіо Свобода

Грузинський парламент повернувся до розгляду закону про іноземні впливи – аналогу російського закону, яким нищаться всі неурядові структури. 15 квітня законопроєкт підтримав юридичний комітет парламенту Грузії. У ході засідання опозиціонерів видаляли із зали. У публікації “Грузини проти драконівського закону про іноземні впливи” журналісти розпитали у експертів, чому грузинські законодавці знову поставили законопроєкт на розгляд, чи зможуть грузини примусити владу відмовитися від закону та чи готове суспільство прийняти відмову від європерспективи. 

У період з 12 по 18 квітня, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 763 новин, 41 публікацію, 9 інтерв’ю та 17 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Цитованість матеріалів Укрінформу з 12 по 18 квітня (дані за результатами аналізу з використанням системи YouScan).

ТОП-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії:

Загальна кількість посилань за звітний період - 15 377 (попердній - 15 103). Зростання показників - 2 %.

Укрінформ продовжив публікувати матеріали до стратегічних наративів:

Фото: Фейсбук Дениса Шмигаля
Фото: Фейсбук Дениса Шмигаля

Серед ексклюзивних інтерв’ю з 12 по 18 квітня:

Фото надала Олександра Авраменко
Фото надала Олександра Авраменко

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період  —  близько 1,5 млн, переглядів — понад 3 млн, кількість взаємодій із сайтом — понад 7,5 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 757 новин. Редакція оперативної інформації випустила 458 новин (з них 17 - ексклюзиви), економічна редакція - 133 новин (6 - ексклюзиви), регіональна - 434. 

Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 865 (у середньому 123 новини щодоби). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 292 новини, 6 публікацій, 6 відео та 103 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — понад 520 тис, охоплення — понад 9,7 млн. 

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 12 по 18 квітня зробили 106 фоторепортажі, загалом опубліковано - 1 930 фотографій. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 1,3 тис. Станом на 11 квітня їх - понад 873 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 2,1 млн. Це, у середньому, - 300 тисяч щодоби. 

ТОП-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

У рамках проєкту “Влада inside”, вийшло ексклюзивне відеоінтерв’ю з міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем. Журналіст та генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука обговорив з міністром теми щодо збитків довкіллю через війну, притягнення рф до відповідальності за екологічні злочини та відшкодування, зокрема, за підрив росією Каховської ГЕС, а також розпитав про реалізацію реформ у галузі надрокористування та лісового господарства.
Текстова версія інтерв’ю - на сайті Укрінформу.

В ефірі “Самохвалов запитує” - розмова з народним депутатом, головою Комітету ВР з питань економічного розвитку  Дмитром Наталухою. Про бюджет, робочі місця,  стосунки влади та бізнесу, а також, що буде з Україною, якщо США не дасть коштів.

Текстова версія інтерв’ю: http://surl.li/swfpq

Гостем “Станції Краматорськ” став Василь Галамай, «Джміль» - бойовий медик, командир взводу ЗСУ. В інтерв’ю йшлося про роботу на передовій, ворожу пропаганду, мобілізацію в Україні та майбутнє.

Текстова версія інтерв’ю: http://surl.li/swghc 

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-