Генпрокурор і голова ЮНІСЕФ в Україні підписали Меморандум про взаєморозуміння

Генпрокурор і голова ЮНІСЕФ в Україні підписали Меморандум про взаєморозуміння

Фото, відео
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін та голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ. 

Як зазанчається, підписаний меморандум створює можливості для адаптації кримінальної юстиції до найкращих інтересів дітей та протидії домашньому насильству. Зокрема, ОГП спільно з експертною командою ЮНІСЕФ створює фундамент для формування дружньої до дітей юстиції та формування потерпілоорієнтованих підходів у процесах притягнення до відповідальності кривдників за фактами домашнього насильства.

«Захист дітей, врахування їхніх інтересів і потреб у кримінальному процесі є абсолютним пріоритетом для Офісу генерального прокурора. ЮНІСЕФ є нашим ключовим партнером у захисті прав дітей та протидії домашньому насильству», - заявив Костін.

Читайте також: Офіс омбудсмена підписав меморандум про співпрацю з ЮНІСЕФ

За його словами, ЮНІСЕФ надав допомогу у відкритті 11 спеціалізованих центрів за моделлю Барнахус та організації спеціалізованого навчання для представників ювенальної юстиції. Також об'єднуються зусилля для запобігання злочинності серед неповнолітніх.

Генпрокурор наголосив, що важливою сферою співпраці є забезпечення відповідальності за злочини проти дітей, які чинить Росія в Україні.

Як повідомлялося, українські правоохоронці розслідують близько 3800 кримінальних проваджень за фактами скоєння російськими військовими воєнних злочинів проти українських дітей. 

Фото: Telegram Офіса генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-