Українська аудиторія майже повністю відмовилася від російського контенту

Українська аудиторія майже повністю відмовилася від російського контенту

Опитування
Укрінформ
Українські глядачі, слухачі і читачі майже повністю відмовились від російського контенту. Це стосується російських опозиційних і офіційних ЗМІ, а також популярної музики.

Про це під час презентації щорічного дослідження «Індекс медіаграмотності української аудиторії», що відбулася в Укрінформі, розповіла старша наукова співробітниця Інституту соціології НАН України Марта Наумова.

«Українська аудиторія майже повністю відмовилася від російського контенту. Це стосується російських опозиційних і офіційних ЗМІ, а також популярної музики. Частка тих, хто повністю відмовився від російського інформаційного продукту, коливається від 69% до 79%», – розповіла Марта Наумова.

«Разом з тим зросла частка тих, хто почав дивитися матеріали, до створення яких залучені військові експерти, а також ми спостерігаємо зростання зацікавленості аудиторії в українському контенті – цікавить українська популярна музика, матеріали, що стосуються історії та культури України», - розповіла соціологиня.

Читайте також: Понад 60% українців повністю відмовилися від російськомовного контенту

Громадська організація «Детектор медіа» провела кількісне дослідження, аби визначити індекс медіаграмотності українців, тобто рівень вміння свідомо сприймати й критично тлумачити інформацію, а також користуватися розмаїттям медіа.

Дослідження «Індекс медіаграмотності української аудиторії» відбулося методом інтерв’ю «обличчя до обличчя» за допомогою планшета за стандартизованим опитувальником (CAPI). Обсяг вибірки склав 1200 респондентів – доросле населення України (18+). Польовий етап здійснено компанією New Image Marketing Group з 15 по 29 січня 2024 року.

Читайте також: Український медіапростір вдалося очистити від російського впливу - експерт

Як повідомляв Укрінформ, за даними соцопитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 21 до 27 березня, найбільш негативною з-поміж зовнішніх подій і процесів, що впливають на Україну, українці вважають проблеми у відносинах з Польщею, зокрема тривалу блокаду кордону польськими фермерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-