В Україні буде простіше отримати статус особи з інвалідністю внаслідок війни - Мінветеранів

В Україні буде простіше отримати статус особи з інвалідністю внаслідок війни - Мінветеранів

Укрінформ
В Україні напрацьований спрощений алгоритм дій щодо отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни - термін отримання статусу особи з інвалідністю не перевищуватиме 30 днів.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Українському радіо повідомив виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Він нагадав, що минулого тижня була ухвалена відповідна постанова Кабінету міністрів. "У ній ми повністю спростили механізм отримання даного статусу. До цього, щоб отримати статус ветеран або ветеранка, а також члени сімей загиблих (померлих) захисників чи захисниць України мали доводити державі про факт отримання інвалідності або факт смерті на війні. Іноді ці процеси тривали місяцями, кількість документів у різних областях сягала більш як 10. Тому ми розуміли, що потрібно спростити. Як наразі воно буде працювати? Термін отримання статусу не буде перевищувати 30 днів. Процедура надання статусу, скарги на незаконну відмову або його неправомірна видача тепер будуть жорстко контролюватися Мінветеранів. Що потрібно зробити? Можна рухатись двома шляхами – безпосередньо через ЦНАП. Тобто у паперовій формі, незалежно від зареєстрованого місця проживання, ветеран або ветеранка може звернутися у вікно ЦНАПу і подати перелік документів для отримання певних статусів. Другий шлях – в електронній формі через єКабінет, "Дію" чи Єдиний державний реєстр ветеранів війни", - розповів Порхун.

Читайте також: «Ветеранські вікна» для отримання соціальних і адміністративних послуг вже діють у 10 областях

Як повідомляв Укрінформ, згідно з постановою Кабінету міністрів окремі "ветеранські вікна" будуть відкриті у ЦНАПах по всій Україні, наразі такі "вікна" для отримання соціальних і адміністративних послуг вже діють у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-