Пенсіонерам ще на три місяці продовжили виплати від продовольчої програми ООН

Пенсіонерам ще на три місяці продовжили виплати від продовольчої програми ООН

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма ООН надаватиме грошову допомогу пенсіонерам на територіях активних або можливих бойових дій ще протягом трьох місяців.

Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України, передає Укрінформ. 

«Програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, продовжено ще на 3 місяці: квітень, травень і червень», - йдеться в повідомленні.

Допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН отримують пенсіонери у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Ця програма діє в Україні з серпня 2023 року. За її умовами пенсіонери в зазначених регіонах отримуватимуть виплати від ВПП ООН на суму, що дорівнює різниці між 3 250 грн та сумою пенсії, яку вони отримують зараз.

Читайте також: Продовольча програма ООН надає допомогу майже 280 тисячам пенсіонерів із зони бойових дій

Право на отримання додаткової грошової допомоги в межах реалізації проєкту мають пенсіонери, які отримують пенсію в розмірі меншому за 3250 грн (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації тощо) та проживають на територіях активних або можливих бойових дій.

Претенденти на виплати від ВПП ООН також не повинні отримувати інших додаткових грошових виплат від організацій та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Як повідомлялося, станом на кінець 2023 року близько 278 тис. пенсіонерів із серпня отримують додаткову виплату коштом Всесвітньої продовольчої програми ООН; щомісяця на це виділяється 609 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-