СБУ: заяви російської влади про «оскарження» у Москві заочного арешту Малюка - ворожа ІПСО

СБУ: заяви російської влади про «оскарження» у Москві заочного арешту Малюка - ворожа ІПСО

Укрінформ
Служба безпеки України закликає ЗМІ сприймати будь-які заяви російської влади та судів РФ з приводу заочного арешту Голови СБУ Василя Малюка та нібито оскарження від його імені «вироку» в одному з московських судів виключно як прояв ворожих ІПСО.

Про це йдеться у коментарі пресслужби СБУ, наданому Укрінформу.

«Ні СБУ, ні особисто Василь Малюк не зверталися до жодних адвокатів для оскарження фейкових рішень російських судів. Ця інформація повністю не відповідає дійсності. А «захист», який нібито подає апеляції від імені голови СБУ, відповідно є частиною дискредитаційної кампанії з боку РФ», - йдеться у повідомленні.

Всі заходи, які здійснює Служба безпеки України, повністю відповідають нормам національного і міжнародного законодавства, наголошують у пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня Басманний районний суд Москви заочно заарештував на два місяці главу Служби безпеки України Василя Малюка у справі «про публічні заклики до тероризму». Малюка також оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Читайте також: У СБУ відреагували на вимогу Росії арештувати Василя Малюка

За інформацією російських журналістів, приводом для справи проти глави СБУ міг стати вибух вантажівки на Кримському мості у жовтні 2022 року. У серпні 2023 року Малюк розповів подробиці про цю атаку, уточнивши, що над організацією цієї операції працював він і ще двоє співробітників спецслужби.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-