Мінветеранів планує відкрити Центри ветеранського розвитку в Чернігові та Кропивницькому

Мінветеранів планує відкрити Центри ветеранського розвитку в Чернігові та Кропивницькому

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів вивчає питання створення Центрів ветеранського розвитку на базі закладів вищої освіти в Чернігові та Кропивницькому.

Про це йдеться у відповіді Мінветеранів на інформаційний запит Укрінформу.

"Наразі Мінветеранів вивчає питання створення Центрів ветеранського розвитку на базі закладів вищої освіти, підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка (м. Чернігів), Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка (м. Кропивницький)", - йдеться у відповіді.

Зазначається, що наразі вже відкрито 14 Центрів ветеранського розвитку.

У міністерстві зазначають, що спільно із закладами вищої освіти розроблено та затверджено вченими радами навчальну програму підвищення кваліфікації за напрямом «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб».

Читайте також: У Рівному Зеленська відвідала ЦНАП, у якому працює адмінсервіс «Ветеран»

Центр ветеранського розвитку – це проєкт Мінветеранів на виконання плану заходів на 2023—2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

У Центрі демобілізовані військові та їхні рідні матимуть змогу проходити професійну підготовку та перепідготовку, отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу в межах реінтеграції від військового до цивільного життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-