У Рівному Зеленська відвідала ЦНАП, у якому працює адмінсервіс «Ветеран»

У Рівному Зеленська відвідала ЦНАП, у якому працює адмінсервіс «Ветеран»

Фото, відео
Укрінформ
Під час поїздки до Рівного перша леді України Олена Зеленська відвідала Центр надання адміністративних послуг, де у в серпні минулого року стартував проєкт «Адмінсервіс «Ветеран».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Перша леді відзначила втілення принципів безбар’єрності одразу від входу до закладу. Тут є сходи з поручнями, місця для паркування, пандус. Забезпечено доступ до інформації для людей з порушеннями зору, шрифтом Брайля, для людей з вадами слуху – жестовою мовою.

У цьому ЦНАПі ще в серпні минулого року стартував проєкт «Адмінсервіс «Ветеран», завдяки якому ветерани війни, члени їхніх сімей та рідні загиблих захисників і захисниць України можуть отримати всі необхідні послуги в режимі «єдиного вікна».

«Добре, що такі місця вже є. Треба, щоб таким ставав кожен публічний простір. Щоб не дивуватися зручності, а сприймати її як належне та єдине правильне рішення», – наголосила Олена Зеленська.

Дружина Президента також відвідала адаптивний спортивний простір, заснований Олександром Олександровим.

У закладі розробили тридцятиденну програму підтримки військових і ветеранів Hope Wins. Її мета – допомога з відновленням після травм і поранень.

Одним із відвідувачів спортивного простору є Андрій Суржук – старший оператор групи спеціального призначення 3-го полку Сил спеціальних операцій ім. Святослава Хороброго. Він дізнався про ініціативу, оскільки поруч із цим закладом розташоване кафе, яке Андрій відкрив, скориставшись державною грантовою програмою «Власна справа».

Читайте також: В Україні за два роки війни кількість людей з інвалідністю збільшилася на 300 тисяч

«Рада познайомитися з учасниками та засновниками спортивного простору, який надихає. Його активісти готові ділитися досвідом із тими, хто захоче відкривати подібні осередки адаптивного спорту. Бо вони зараз потрібні кожному місту і громаді, щоб ветерани могли відновитися й повноцінно жити», – зазначила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Дружина Президента Олена Зеленська відвідала Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни, де українські захисники проходять реабілітацію після найважчих травм - черепно-мозкових і хребетно-спинномозкових.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-