Зеленська відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові

Зеленська відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська відвідала Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни, де українські захисники проходять реабілітацію після найважчих травм - черепно-мозкових і хребетно-спинномозкових.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Поспілкувалася з медичним персоналом і пацієнтами закладу. Вірю, що відновити людину означає відновити країну», - зазначила перша леді.

Як зауважила Зеленська, ця клініка відома як «місце, де відновлюють бажання рухатися вперед». Там проходять повний цикл відновлення після ушкоджень мозку, нейротравм, захворювань центральної та периферійної нервової системи, опорно-рухового апарату тощо.

Останні два роки більшість пацієнтів закладу - військовослужбовці, які дістали поранення внаслідок збройної агресії РФ.

У сучасних реабілітаційних залах медики допомагають пораненим опановувати власне тіло, крісла колісні та протези. Паралельно проводиться психосоматична реабілітація, зокрема робота з ПТСР, адже фізичне відновлення неможливе без психологічного.

Зеленська відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові / Фото: Офіс Президента

Лікування в закладі може бути тривалим, тож чимало пацієнтів проживають у будиночках на території клініки. Це житло повністю інклюзивне, тому там зручно перебувати людям з інвалідністю.

Читайте також: Уряд виділив ще ₴500 мільйонів на новий реабілітаційний корпус на Рівненщині

«Сподіваюся й вірю, що таким - зручним для всіх - поступово ставатиме весь простір навколо нас. Бо зробити його таким - наш обов’язок не лише перед пораненими на війні, а й перед усім суспільством, пораненим війною», - заявила дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, перша леді України презентувала проєкт «Гайд безбар’єрних подій».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-