Мінекономіки та Міжнародна організація з міграції домовилися про співробітництво

Мінекономіки та Міжнародна організація з міграції домовилися про співробітництво

Укрінформ
Міністерство економіки України та Міжнародна організація з міграції (МОМ), що є частиною системи ООН, уклали угоду про співробітництво.

Як передає Укрінформ, документ підписали 10 квітня 2024 року в присутності Президента України Володимира Зеленського перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко та Генеральна директорка МОМ Емі Поуп, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Ми вдячні Міжнародній організації з міграції, Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні, які з перших днів широкомасштабного вторгнення росії надають дуже велику та важливу допомогу українцям, що вимушені були покинути свої домівки. Проблема надзвичайно актуальна та чутлива для нас...Наші ключові завдання - забезпечити умови та належну якість життя для ВПО та створити умови для повернення людей до своїх домівок - і тих, хто змінив регіон проживання в Україні, і тих, хто виїхав за кордон», - зазначила Свириденко.

Зазначається, що угода про співробітництво передбачає співпрацю, зокрема за наступними напрямками: обмін інформацією та реалізація спільних заходів, проєктів, ініціатив, вдосконалення політики та законодавства у сфері економічної адаптації та відновлення мікро- та малого бізнесів, переміщених або порушених війною. Також передбачається взаємодія у питаннях створення сприятливих умов та поширення актуальної інформації для повернення українців, що нині перебувають за кордоном, координація з українською діаспорою щодо підтримки інвестицій і торгівлі, тощо.

Читайте також: Зеленський зустрівся з генеральною директоркою Міжнародної організації з міграції

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками Євростату, на сьогодні у країнах ЄС перебувають 4,2 мільйона українських біженців.

За даними виконавчого директора Центру економічної стратегії Гліба Вишлінського, частка мігрантів, які планують повернутися в Україну, поступово скорочується: якщо півтора року тому такий намір висловлювало близько 50% українських біженців, то нині цей показник становить 26%.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-