Близько 2000 працівників культури та медіа отримали бронювання від мобілізації - Карандєєв

Близько 2000 працівників культури та медіа отримали бронювання від мобілізації - Карандєєв

Фото
Укрінформ
Для того, щоб забезпечити сталість та стійкість цивільних процесів під час війни, близько 2000 працівників культури та засобів масової інформації отримали бронювання від мобілізації за поданням МКІП.

Про це у Миколаєві під час круглого столу з журналістами заявив тимчасово виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні тема бронювання дуже емоційна, особливо для родин, де є загиблі, хто воює на фронті. Для них навіть саме слово, що хтось уникає мобілізації, є складним для сприйняття. Лозунг «все для фронту – все для перемоги» дуже актуальний. Але те, задля чого ми воюємо – теж важливо. Скажімо, донести суспільству важливу інформацію можуть не лише юні або зовсім старші люди, іноді це роблять і фахівці призовного віку. Бо вони більш мобільні, професійні, сучасні, модернові. Тому якась частина їх повинна працювати, щоб забезпечити сталість і стійкість наших цивільних процесів», – сказав т.в.о міністра.

За його словами, обов’язок влади – забезпечити хоча б мінімальну спроможність функціонування кожного закладу культури, який не припинив свою діяльність навіть під час війни. Саме тому бронюють представників медіа та культурної сфери, але не всіх, а лише до 50 відсотків.

Читайте також: «Щоб не виникало запитань»: Шмигаль доручив оновити постанову про бронювання

«1150 працівників культури та трохи більше 700 засобів масової інформації отримали бронювання від мобілізації за поданням МКІП, і я готовий захищати кожну людину, бо це зроблено аргументовано за діючими в Україні нормами», – наголосив Карандєєв.

Він також зізнався, що сьогодні представникам влади теж непросто, іноді є бажання зробити добру справу, але не завжди є розуміння, як правильно вчинити. «Тому прошу допомагати і підказувати як правильно сформувати ту чи іншу ідею та її логістику. Не можна очікувати від влади – чи центральної, чи місцевої, – що вона дійде до кожної проблеми. Ми констатуємо сьогодні низьку інституційну спроможність багатьох органів влади, тому треба працювати разом з представниками громадськості. Зараз ми долучаємо до роботи міністерства різні робочі групи і працюємо разом, бо комунікація з людьми дуже важлива», – додав т.в.о міністра.

Читайте також: Уряд змінив порядок бронювання працівників оборонних підприємств

Він також наголосив, що термін «місцеве самоврядування» означає те, що люди стають дотичними до влади не лише як споживачі її рішень, а й ті, хто їх генерує. Йдеться не лише про петиції та мітинги, а й про розробку та участь у проєктах, які передбачають покращення нашого життя.

Як повідомлялося, т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа є неповагою до тих, хто чесно та якісно виконує свою роботу.

Фото: Facebook Ростислава Карандєєва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-