Завдяки українським медійникам жодна мета пропаганди РФ не досягнута - Центру інформбезпеки

Завдяки українським медійникам жодна мета пропаганди РФ не досягнута - Центру інформбезпеки

Укрінформ
Працівники медіа відіграють ключову роль у боротьбі з російським інформаційним впливом.

Про це сказав керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей під час презентації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення», передає кореспондент Укрінформу.

"З перших днів повномасштабного вторгнення журналісти та медійники почали боротися з російською пропагандою і роблять це до цього часу. Роблять успішно, адже по факту жодна з цілей російської пропаганди не досягнута... Ми в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розглядаємо журналістів і медійників як ключового союзника в боротьбі з російським інформаційним впливом", - сказав Соловей.

Водночас він зауважив, що одним з викликів, які з'явилися з початку повномасштабної війни, є анонімні Телеграм-канали. "По факту ми маємо зараз паралельну медіаструктуру, яка ніким не контрольована - ні державою, ні саморегуляцією. Вона непрозора, з незрозумілими учасниками та з незрозумілими цілями цих учасників", - наголосив Соловей.

Читайте також: У Росії паралельно працюють кілька пропагандистських структур - експерт

Як повідомлялося, в Україні стартувала інформаційна кампанія Ради Європи, спрямована на безпеку працівників медіа в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-