У Росії паралельно працюють кілька пропагандистських структур - експерт

У Росії паралельно працюють кілька пропагандистських структур - експерт

Відео
Укрінформ
У РФ є кілька паралельних пропагандистських структур, які лише частково координуються.

Про це сказав керівник ГО «Cat-ua» кандидат наук з соціальних комунікацій Артем Захарченко в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Перш за все, це, звичайно, офіційна пропагандистська машина – Соловйов, Russia Today тощо. Вони, як правило, працюють якимсь одним напрямком, беруть одні теми і ведуть їх. Інша структура – це вся військова вертикаль, включаючи частину мілітарі-блогерів, всі ці військові телебачення, сайти і так далі», - зазначив він.

За словами Захарченка, є також різні канали у соцмережах, які окремо координуються у низці країн, причому найбільше їм цікава Україна.

Читайте також: СБУ оголосила нову підозру російській пропагандистці Симоньян

«Це всі ці Телеграм-канали анонімні проросійські... часто ведуть окрему від інших двох структур політику. І, окрім того, вочевидь, є певні мережі ботів, які частково координуються всіма уже згаданими напрямками. Можливо, у них є окремі куратори, які розганяють уже зовсім найменш авторитетні, найменш правдоподібні речі, коли треба вкинути щось зовсім таке безбаштове», - сказав експерт.

Як повідомлялося, Служба безпеки України оголосила нову підозру російській пропагандистці Маргариті Симоньян, яка очолює телеканал RT та входить до медійного пулу Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-