Президент вручив нагороди до другої річниці звільнення Чернігівщини

Президент вручив нагороди до другої річниці звільнення Чернігівщини

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський нагородив військових і цивільних за оборону та звільнення Чернігівської області від російських окупантів навесні 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Глави держави.

«Мільйони наших людей билися проти ворога, рятували життя українців, не підкорялися російському злу та робили все, щоб Україна вистояла. Завдяки народному опору вдалося розвернути цю війну – зупинити загарбників та почати викидати їх із нашої рідної землі», – сказав Зеленський.

Зеленський вручив нагороди до другої річниці звільнення Чернігівщини / Фото: Офіс Президента

Він закликав завжди пам’ятати й бути вдячними всім нашим людям, які обрали для себе шлях захисту України, допомоги українській обороні.

Повідомляється, що присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українських героїв, які віддали своє життя, щоб наша країна могла жити.

Так, Зеленський вручив захисникам ордени «За мужність» ІІІ ступеня та медалі «За військову службу Україні». Нагороди отримали воїни Збройних Сил, Національної гвардії, поліцейські та прикордонники.

Також повідомляється, що Президент відзначив рятувальників і медиків, які проявили героїзм і мужність в умовах спротиву російським окупантам на початку повномасштабного вторгнення. Він нагородив їх медалями «За врятоване життя».

Читайте також: Зеленський відвідав будівництво фортифікацій на Чернігівщині

Медичним працівникам глава держави також присвоїв почесне звання «Заслужений лікар України».

Окрім того, Зеленський вручив відзнаку Президента України «Золоте серце» волонтерці та підприємниці Оксані Коваленко. Як зазначається, її підприємство єдине працювало під час російської блокади Чернігова та забезпечувало людей хлібом. Коваленко й зараз надає гуманітарну допомогу жителям Чернігівщини, військовим частинам і медичним закладам.

Як повідомлялося, у квітні 2022 року Збройні сили України визволили Чернігівську область від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-