Міноборони повідомило, як працюватимуть е-рапорт для військових і застосунок «Армія+»

Міноборони повідомило, як працюватимуть е-рапорт для військових і застосунок «Армія+»

Укрінформ
Електронні рапорти створять більш довірливі стосунки між військовослужбовцями та їхніми командирами, а відмови або схвалення рапорту будуть більш предметними, ґрунтовними і доцільними.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю АрміяInform розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Мене надихає ідея електронних рапортів - і я працюю, щоб це втілити в реальність. Електронний рапорт - це коли військовослужбовець пише рапорт не рукою, а потім його рвуть в нього перед очима. Електронний рапорт - це коли військовий у два кліки надсилає документ своєму командиру і отримує у відповідь галочку: чи прийняв до опрацювання командир цей рапорт, чи ні. Цей продукт буде доступним в додатку «Армія+», який наразі перебуває в процесі розробки», - повідомила вона.

Як уточнила Черногоренко, електронні рапорти - це дуже-дуже критично, «адже більшість процесів в армії проходять через паперові рапорти». «І це абсолютно недружня процедура: рапорт пишеться від руки, ти не можеш відстежити, коли його розглянуть, коли підпишуть тощо», - додала вона.

Заступниця міністра наголошує, що рапорти - це ключовий продукт, але команда також працює над іншими опціями.

«Думаємо також над тим, як, перебуваючи в окопі, військовий зможе замовити собі боєприпаси, наприклад. Це - про розуміння того, що держава піклується про тебе», - додає вона.

Читайте також: Заявка у два кліки: у Міноборони анонсували «Смарт-мобілізацію»

Черногоренко нагадала, що «Армія+» має стати центральним продуктом цифровізації.

«Сюди ж має підтягуватися медична картка, зарплата - все, що є екосистемою для військовослужбовця. В «Армія+» також хочемо додати опцію евакуюватися - просто даєш сигнал, і тебе забирають на найближчий стабілізаційний пункт, наприклад, і надають необхідну медичну допомогу», - розповіла вона.

За її словами, бороти українську паперову армію - складно. «Тому що це історія про процес, звички, традиційні підходи. Армія - це достатньо великий організм, тому зміни складно впроваджувати. Але ми до цього йдемо. Українці - дуже smart, дуже винахідливі, і швидко підхоплять класні продукти. Наприклад, я дуже добре пам’ятаю, як мало хто вірив у електронний паспорт в «Дії» - але зараз це частина нашого життя. Тому і «Армія+» стане частиною життя кожного військовослужбовця», - підсумувала заступниця глави Міноборони.

Як повідомлялося, 2 квітня Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає запуск електронного кабінету військовозобов’язаного.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-