Міжнародні партнери виділили Україні понад $700 мільйонів на гуманітарне розмінування - Мінекономіки

Міжнародні партнери виділили Україні понад $700 мільйонів на гуманітарне розмінування - Мінекономіки

Укрінформ
Міжнародні партнери України загалом виділили на проєкти гуманітарного розмінування на 2022-2027 роки суму еквівалентну більш як 700 млн дол. США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"Важливою частиною спільноти протимінної діяльності є донори - партнери, які забезпечують не лише фінансову підтримку розмінування, але і сприяють залученню до України найкращих технологій, практик та фахівців у цій сфері", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед ключових донорів - США, Швейцарія, Норвегія, Японія, країни ЄС, зокрема Нідерланди й Німеччина.

У Мінекономіки наголошують, що уряд і надалі посилюватиме координацію протимінної діяльності з міжнародною та фаховою спільнотою.

Читайте також: Британія передасть Україні партію обладнання для розмінування

Така координація буде здійснюватись як через започатковану 2023 року Секторальну робочу групу, що об’єднує усіх донорів України у цій сфері, так і через відновлений у березні 2024-го кластер з протимінної діяльності, який координуватиме діяльність відповідних суб’єктів.

Як повідомлялося, саперні підрозділи урядових та неурядових операторів у січні-березні 2024 року обстежили 80,3 тис. га земель сільгосппризначення, з яких повернули в господарську експлуатацію близько 74 тис. га.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-