Демченко: Найбільше спроб незаконного перетину - на кордоні з Молдовою і Румунією

Демченко: Найбільше спроб незаконного перетину - на кордоні з Молдовою і Румунією

Укрінформ
На кордоні з Молдовою та Румунією фіксується найбільше спроб незаконного перетину кордону.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Фактично щоденно прикордонники упереджують спроби незаконного перетину по зеленій ділянці кордону, тобто поза межами пунктів пропуску. І таких випадків найбільше фіксується на кордоні з Молдовою та Румунією. А також, власне, виявляють порушників, які намагаються у незаконний спосіб перетнути кордон, прямуючи через пункти пропуску, тобто на шляхах, де можна легально перетнути кордон. Але тут вони намагаються використовувати підробні документи, або ще здійснити спробу підкупу інспекторів Державної прикордонної служби", - сказав Демченко.

Читайте також: Схема з ухилянтами: підозри отримали двоє депутатів з Харківщини та ексчиновниця ОВА

За його словами, порушники або поодинці, або навіть певними групами намагаються дістатися кордону і в подальшому перетнути його. Він зазначив, що чоловіки, як правило, звертаються до злочинних організованих груп, які їм обіцяють сприяння у такій незаконній мандрівці.

"Але можу зазначити, що досить часто ці злочинні групи зневажають життя людей. Обіцяючи їм сприяння, вони їх направляють через важкодоступні гірські місцевості або через лінію кордону, де вона проходить по гірських річках, що досить часто призводить до загибелі самих людей. Також ми бачимо, що люди відмовляються перетинати кордон, коли розуміють, яким маршутом їм доведеться це робити", - сказав Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі викрили черговий «коридор» незаконного перетину кордону, цього разу - за фальшивими довідками про інвалідність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-