ЮНІСЕФ до Дня мінної просвіти проведе для дітей читання коміксу та VR-cесії із псом Патроном

ЮНІСЕФ до Дня мінної просвіти проведе для дітей читання коміксу та VR-cесії із псом Патроном

Укрінформ
У четвер, 4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно із партнерами та псом Патроном проведуть серію заходів для дітей з метою формування культури безпеки серед населення.

Як повідомили Укрінформу організатори заходу, для дітей молодшого віку (4-12 років) о 14.00 відбудуться масові читання нового коміксу «Пес Патрон та його пригоди», створеного ЮНІСЕФ у співпраці з ДСНС з теми мінної просвіти та ментального здоровʼя.

Читання коміксу відбудуться більше ніж у 30 містах та селищах, які розташовані в замінованих областях чи перебувають під постійними обстрілами. На одне із читань завітають пес Патрон та його господарі, аби наживо прочитати історії його пригод дітям.

«Пес Патрон та його пригоди» – це серія коміксів, яка складається із п’яти випусків: кожен випуск містить по дві історії про пригоди Патрона на тему мінної безпеки та ментального здоровʼя. До Дня мінної просвіти вийде перший випуск коміксу, а решта випусків (інші чотири) вийдуть протягом квітня та травня. Комікси будуть розповсюджуватись виключно на безкоштовній основі (є забороненими для продажу), через партнерські організації ЮНІСЕФ, мультицентри та подібні локації.

Читайте також: В Україні створили Національну асоціацію з гуманітарного розмінування

Для дітей віком від 13 років відбудуться сесії з віртуальної реальності (VR) о 15.30 і до кінця роботи локації. VR-сесія – це інтерактивна освітня подорож, подана через 3D-графіку та 360° сцени, спеціально відзняті у замінованих населених пунктах Донецької області відомим відеографом Євгеном Малолєткою. Тривалість кожної VR-сесії становить близько 20 хв. VR-сесії пройдуть на локаціях протягом 4 квітня та 5 квітня.

Адреси локацій, де відбудуться читання коміксів та VR-cесії у різних містах, можна знайти за посиланням.

Читайте також: ЮНІСЕФ: За два роки війни діти з прифронтових територій провели майже сім місяців у бомбосховищах

Як повідомлялося, Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Щоб зменшити ризики поранення чи загибелі дітей, ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти і науки, Державною службою з надзвичайних ситуацій та партнерами навчає дітей правил поведінки на територіях, що можуть бути забруднені мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй визначила 4 квітня Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов'язаній з розмінуванням. Його метою є підвищення обізнаності про небезпеку мін та вибухонебезпечних залишків війни (ВЗВ) та сприяння їх знищенню. День просвіти з питань мінної небезпеки також має сприяти розвитку національних спроможностей у сфері протимінної діяльності у країнах, де міни та ВЗВ становлять серйозну загрозу безпеці, здоров'ю та життю цивільного населення.

Фото: UNICEF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-