Глава Нацполіції відзначив кращих працівників кінологічних підрозділів

Глава Нацполіції відзначив кращих працівників кінологічних підрозділів

Фото
Укрінформ
Глава Нацполіції Іван Вигівський вручив звання та відзнаки кращим працівникам кінологічних підрозділів з різних регіонів.

Про це передає Укрінформ з посиланням на сайт Нацполіції.

«З початку повномасштабного вторгнення Росії цінність кінологів і службових собак виросла в рази, як і залучення їх до небезпечних та відповідальних завдань. Лише за минулий рік кінологи із чотирилапими напарниками здійснили понад 15 тисяч виїздів на місця подій, 11,5 тисяч оперативно-профілактичних відпрацювань», – зазначив Вигівський.

За його словами, службових собак залучають до гуманітарних розмінувань, пошуку тіл під завалами, виявлення наркотиків, зброї та вибухівки, розшуку людей, затримання злочинців. Службові собаки несуть службу на блокпостах, є собаки-штурмовики у спецпідрозділах КОРДу.

Глава НПУ зауважив, що під час виконання службових обов’язків є поранені та загиблі поліцейські-кінологи. Також біля півсотні службових собак залишились на окупованій території, понад 100 були поранені.

Голова Нацполіції Іван Вигівський відзначив кращих працівників кінологічних підрозділів / Фото: Нацполіція

У Нацполіції додали, що собака вчиться все життя і служить до 8 років. Після того, як вона виходить на пенсію, кінолог може забрати собаку собі додому. Якщо у нього немає умов утримання, то собака залишається у кінологічному підрозділі і кінолог буде за нею доглядати.

Читайте також: Поліцейські кінологи отримали підтримку від шведських колег

Загалом, у кінологічних підрозділах поліції служить 510 кінологів та 904 службових  собаки. У кожній області України є власні кінологічні підрозділи.

Як повідомлялося, 2 квітня відзначається 30 років кінологічній службі поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-