Поліцейські кінологи отримали підтримку від шведських колег

Поліцейські кінологи отримали підтримку від шведських колег

Фото, відео
Укрінформ
Кінологічні підрозділи Національної поліції України отримали підтримку від шведських колег.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

21 лютого заступник Голови Національної поліції України Андрій Нєбитов зустрівся з керівником Департаменту миротворчих операцій поліції Королівства Швеції Андресом Карневальдом - очільником делегації шведських правоохоронців, яка приїхала у Львів для налагодження співпраці з українськими колегами.

Метою візиту іноземних партнерів є підготовка до створення довгострокової програми підтримки Національної поліції України щодо протидії організованій злочинності, сексуальному та гендерно зумовленому насильству, та розвитку лідерства.

Шведські правоохоронці передали українським колегам спеціальні автомобілі, квадрокоптери, медичне обладнання, сухі пайки та інше обладнання, зокрема, й для кінологічних підрозділів.

У структурі Національної поліції України функціонує Департамент організації кінологічної діяльності, який координує та контролює роботу підрозділу по всій країні. Загалом у кінологічних підрозділах поліції служить 510 кінологів та працює 904 службові собаки. У кожній області України є власні кінологічні підрозділи.

Читайте також: Українські кінологи пройшли тритижневе навчання у Франції

Службові собаки залучаються до гуманітарних розмінувань, пошуку зброї, вибухівки, боєприпасів та наркотиків, розшуку людей, затримання злочинців, а також несуть службу на блок-постах.

Як повідомляв Укрінформ, британські благодійники передали кінологам Могилів-Подільського прикордонного загону спецавто та майданчик для дресирування службових собак.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-