Поліція перевірить інформацію про виїзди за кордон власника «Ельдорадо» Поліщука

Поліція перевірить інформацію про виїзди за кордон власника «Ельдорадо» Поліщука

Ексклюзив
Укрінформ
Нацполіція України відкрила кримінальне провадження, у рамках якого правоохоронці дослідять викладену у розслідуванні програми «Схеми» інформацію щодо виїздів за кордон власника «Ельдорадо» Віктора Поліщука.

Про це Укрінформу розповіли у пресслужбі Нацполіції.

«Відповідно до висвітленої в розслідуванні Радіо Свобода 14.03.2024 інформації Головним слідчим управлінням Національної поліції України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332 ККУ», - зазначили у поліції.

У пресслужбі заявили, що у межах цього провадження будуть перевірені факти незаконного перетинання держкордону України.

Раніше у «Схемах» (програма «Радіо Свобода») оприлюднили розслідування, у якому, серед іншого, йдеться про те, що Поліщук під час воєнного стану нібито виїжджав за кордон як волонтер і водій вантажівки на основі документів з ознаками підробки.

Читайте також: САП порушила справу за фактом оприлюднення інформації про майно родини керівника АМКУ

У програмі «Схеми» поінформували, що Поліщук під час воєнного стану нібито подавався в систему «Шлях» як водій-волонтер, але не привозив заявлену допомогу, і що іноземна компанія, яка нібито мала її передати, заявила, що не робила цього і її ім’ям скористалися без відома організації.

За даними «Схем», Поліщук нібито двічі виїжджав за кордон за кермом вантажного авто, влаштовуючись у штат фірми-перевізника на посаду водія, але обидва рази вантажів не привозив, а повертався в Україну вже на своєму пасажирському авто «Мерседес».

Як передавав Укрінформ, після розслідування журналістів Bihus info, результати якого були оприлюднені в YouTube, міський голова Києва Віталій Кличко відсторонив Віктора Брагінського від обов’язків директора київського метрополітену.

Фото: brovary.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-