ВАКС засудив до умовного покарання ексзаступника Одеського міського голови

ВАКС засудив до умовного покарання ексзаступника Одеського міського голови

Укрінформ
Колишній заступник Одеського міського голови отримав умовний термін покарання.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Як зазначається, колегія суддів ухвалила вирок на підставі угоди про визнання винуватості. Її укладено між прокурором САП та обвинуваченим – колишнім виконувачем обов’язків заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Експосадовця визнано винним у попередній змові групи осіб, заволодінні чужим майном у особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Суд призначив йому покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в суб’єктах господарювання усіх форм власності, пов’язаних з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на строк 3 роки та без конфіскації майна.

Водночас обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.

Читайте також: ВАКС обмежив до липня строк ознайомлення у справі ексміністра інфраструктури

Також він зобов’язаний періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем проживання; повідомляти уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС упродовж 30 днів з дня його проголошення.

За даними Центру протидії корупції, засудженим є Анатолій Орловський.

Він був серед підозрюваних у справі про злочинну групу, яка ймовірно заволоділа майном «Міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 118 млн грн та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 млрд грн.

Загалом у цій справі підозри отримали п’ять осіб, зокрема колишній мер Одеси Олексій Костусєв та одеські бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Борухович, яких слідство називає співорганізаторами схеми.

Як повідомлялося, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала ухвалу про закриття кримінального провадження за обвинуваченням одеського бізнесмена у створенні злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-