Путін закручуватиме гайки, щоб врятувати свій режим – Україна в ОБСЄ

Путін закручуватиме гайки, щоб врятувати свій режим – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Після імітації виборів Путіна в Росії відбудеться закручування гайок, що призведе до посилення репресій всередині країни та збільшення агресії назовні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця очільника української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова під час засідання Постійної ради цієї організації у четвер у Відні.

"Так звані вибори чітко показали, що Володимир Путін готовий до закручування гайок, щоб врятувати свій режим. Все це призведе до нових репресій в Росії та більшої агресії проти сусідів. Йому байдуже, скільки ще людей йому доведеться ув'язнити в Росії й скількома ще він повинен пожертвувати, щоб продовжувати вбивати українців", - сказала вона.

Кувшинникова вказала на те, що останні публічні виступи Путіна дають змогу зробити ряд важливих висновків, один з яких стосується того, що "демократія і права людини залишаються головною загрозою для путінського режиму." "Для нього – це екзистенційний виклик. Путін продовжуватиме підривати наші суспільства", - сказала вона.

Читайте також: Україна закликала ОБСЄ засудити «вибори» президента Росії на окупованих територіях

Крім того, Путін продовжуватиме використовувати війну як інструмент для збереження свого контролю в Росії.

"Війна залишається єдиною мобілізуючою силою для російського режиму. І війна залишається єдиним інструментом у руках Путіна, щоб утримувати контроль над ситуацією в Росії та її регіонах. Шляху назад у путінського режиму немає", - заявила дипломатка.

Як повідомляв Укрінформ, голосування на так званих виборах російського президента проходило впродовж трьох днів – з 15 до 17 березня. За попередніми підсумками, російський режим оголосив, що Путін залишається на п’ятий термін на посаді очільника країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-