Визволені з російського полону проходитимуть відновлення за західними методиками - Міноборони

Визволені з російського полону проходитимуть відновлення за західними методиками - Міноборони

Укрінформ
Визволені з російського полону українці проходитимуть повний цикл оздоровлення та реабілітації, розроблений за західними методиками спільно з іноземними фахівцями.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

Так, визволені з полону захисники України будуть, зокрема, забезпечені курсами відновлення в центрах реабілітації, де отримуватимуть медичну і психологічну допомогу. Також для них передбачена програма реінтеграційних заходів з відновлення.

«Ми розпочинаємо спільну роботу над створенням центрів з реінтеграції з урахуванням як вітчизняного, так і іноземного досвіду партнерів з реабілітації та психологічної допомоги. Українські фахівці пройшли підготовку за сприяння партнерів Альянсу. Відтак, наше завдання – створити максимально комфортні умови для звільнених оборонців України та надати їм фахову допомогу», – заявила Калмикова.

Зазначається, що після направлення до центрів реабілітації визволеним з полону захисникам забезпечать повний постізоляційний супровід і догляд різнопрофільних фахівців.

Реабілітаційна допомога відбуватиметься із забезпеченням повної конфіденційності всіх відомостей особи та її даних.

Читайте також: У Львові відкрили перший в Україні абілітаційний центр для постраждалих унаслідок війни

«Така підтримка також надаватиметься членам сімей колишніх полонених задля подолання складних життєвих обставин та мінімалізації негативних наслідків», – зазначила посадовиця.

За її словами, також Міноборони починає розробляти на базі стандартів НАТО та впроваджувати механізми реінтеграційних заходів для всіх Сил оборони України.

Як повідомлялося, 15 березня уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку проведення відновлювальних (постізоляційних, реінтеграційних) заходів, заходів з адаптації, підтримки (супроводу) осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення».

Документом передбачене, зокрема, удосконалення й упорядкування механізму першочергових заходів для забезпечення соціального захисту визволених з полону.

Серед відомств, яким доручено в обовʼязковому порядку здійснювати відповідні заходи стосовно визволених з полону захисників України, – Міністерство оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-