Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство оборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ, який відбуватиметься в чотири етапи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони.

«Міністерство оборони України повідомляє про новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил. Алгоритм покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн», – йдеться у повідомленні.

Згідно з оприлюдненою інфографікою, рекрутинг до ЗСУ передбачає чотири етапи. Зокрема, на першому етапі можна обрати посаду та військову частину, звернувшись до рекрутерів у центрах рекрутингу на базі ЦНАПів, на онлайн-платформах www.lobbyx.army, www.work.ua/zsu, www.defence.robota.ua, www.olx.ua/uk/rabota, а також на сайтах військових частин, у рекрутингових центрах окремих військових частин чи в ТЦК СП.

Після обрання посади на другому етапі відбувається комунікація з відповідною військовою частиною, де треба пройти співбесіду, перевірити фізичну підготовку та пройти психолого-діагностичне тестування. За підсумками цього етапу надається рекомендаційний лист від військової частини, з яким необхідно звернутися до ТЦК.

Читайте також: Нацгвардія і robota.ua підписали меморандум про співпрацю для рекрутингу

На третьому етапі особа з рекомендаційним листом повинна відвідати ТЦК СП для уточнення особових даних, проходження ВЛК та проходження професійного відбору та формування особової справи.

Як пояснюють у Міноборони, у разі, якщо під час відбору визначається невідповідність кандидата обраній посаді, йому чи їй пріоритетно пропонуються інші посади в обраній військовій частині.

На фінальному, четвертому, етапі видається направлення для проходження військової служби. У разі, якщо кандидат має досвід проходження військової служби протягом останніх 10 років, він отримує направлення безпосередньо до визначених військових частин згідно з наданими рекомендаційними листами. Якщо ж такого досвіду немає, кандидата відправлять до навчального центру.

Як повідомляв Укрінформ, за місяць до центру рекрутингу української армії у Львові звернулося майже 300 осіб, серед них вже є й такі, що розпочали службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-