Лісовий підписав з ЮНІСЕФ угоду: українська освіта отримає грант на $18 мільйонів

Лісовий підписав з ЮНІСЕФ угоду: українська освіта отримає грант на $18 мільйонів

Укрінформ
Міністр освіти і науки Оксен Лісовий підписав з Фондом у сфері освіти в надзвичайних ситуаціях Education Cannot Wait угоду про виділення МОН міжнародного гранту в розмірі 18 млн доларів.

Як передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку, підписання документа відбулося у штаб-квартирі ООН у присутності журналістів.

Від Фонду, який є структурою ЮНІСЕФ, угоду підписала його виконавча директорка Ясмін Шеріф.

«Попри війну, ми маємо не лише сміливість боротися проти другої армії у світі та відстоювати наші цінності, а й перебудовувати, реформувати систему освіти», – сказав Лісовий у коментарі Укрінформу, додавши, що українського суспільства є розуміння того, що освіта – це друга лінія оборони.

Від російських обстрілів постраждала кожна сьома українська школа, розповів Лісовий журналістам. Більш як дві сотні шкіл зруйновано вщент, ще близько 1600 – пошкоджено. В онлайн-режимі сьогодні навчається понад 600 тис. українських школярів, ще 900 тис. – у змішаному форматі.

«Сьогодні наші зусилля зосереджені на тому, аби повернути доступ до нормального навчання кожній дитині, до якісної та безпечної освіти – попри війну», - зазначив міністр.

В Україні будуються «укриття в школах та школи в укриттях», оскільки захист від обстрілів – «обов’язкова умова,  аби школа могла працювати офлайн», вказав Лісовий, уточнивши, що близько 88% українських шкіл уже мають сховища.

Читайте також: У Міносвіти оприлюднили стратегічний план до 2027 року

Очільник МОН також розповів, що Фонд Education Cannot Wait («Освіта не може чекати») долучився до Коаліції девайсів – об'єднання організацій, бізнесу, урядів і меценатів, яке забезпечує ґаджетами українських учнів і вчителів для навчання онлайн.

Від початку повномасштабного вторгнення для українських вчителів та учнів за підтримки різних партнерів вдалося доставити понад 166 тис. девайсів. Критична потреба на цей рік – ще близько 120 тис., додав Лісовий, подякувавши Фонду за підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-