Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід Пашинському

Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід Пашинському

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила законність застосування запобіжного заходу до народного депутата, підозрюваного в організації схеми заволодіння арештованими нафтопродуктами майже на 1 мільярд гривень.

Про це у Фейсбуці повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

Так, 7 березня судді підтримали позицію прокурора САП та залишили без змін застосований до фігуранта запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 272,520 млн гривень застави.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: Пашинський вийшов на свободу - за нього внесли заставу

Як повідомляв Укрінформ, у лютому СБУ викрила колишнього народного депутата і його спільників у незаконному привласненні та продажу 97 тисяч тонн конфіскованих державою нафтопродуктів. За даними слідства, злочинна схема завдала державі щонайменше 967 млн грн збитків. Імен фігурантів вказано не було.

Водночас ексдепутат, голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України Сергій Пашинський заявив, що з обшуками у справі про передачу конфіскованих нафтопродуктів правоохоронці завітали до його помешкання.

Читайте також: ВАКС залишив під вартою організатора схеми з «нафтопродуктами Курченка»

26 лютого ВАКС обрав Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 272,5 млн грн застави.

Наступного дня стало відомо, що підприємства-члени Національної асоціації внесли за ексдепутата повну суму застави, у результаті чого він вийшов на свободу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-