Глава УГКЦ Святослав Шевчук відвідає Вашингтон, Філадельфію і Нью-Йорк

Глава УГКЦ Святослав Шевчук відвідає Вашингтон, Філадельфію і Нью-Йорк

Укрінформ
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук у супроводі п’яти єпископів, які входять до складу Постійного Синоду, у неділю розпочинають візит до Сполучених Штатів.

Про це повідомили Укрінформу в Українській католицькій архиєпархії Філадельфії, США.

Візит керівництва УГКЦ такого рівня до Сполучених Штатів стане першим від початку повномасштабного вторгнення. Делегація перебуватиме в Вашингтоні з 3 по 6 березня. Блаженніший Святослав Шевчук зранку неділі відправить Божественну Літургію в українській католицькій національній святині Пресвятої Родини у Вашингтоні.

Глава УГКЦ під час перебування в американській столиці проведе зустрічі з американськими урядовцями для обговорення нагальних питань. Зокрема, на порядку денному обговорень – продовження російської війни в Україні та необхідність захисту релігійної свободи в умовах переслідувань християн на територіях, тимчасово окупованих російськими військами.

Читайте також: Компроміс із Росією неможливий, бо вона заперечує існування України - Синод УГКЦ

Делегація УГКЦ також відвідає Філадельфію і Нью-Йорк, де помоляться разом із громадами за мир в Україні.

Як повідомлялося, Блаженніший Святослав Шевчук є Верховним Архиєпископом Української Греко-Католицької Церкви, найбільшої Східної Католицької Церкви у сопричасті зі Святим Престолом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-