Петиція про створення меморіалу полеглих десантників 95-ї ОДШБ у Кам'янці набрала необхідні голоси

Петиція про створення меморіалу полеглих десантників 95-ї ОДШБ у Кам'янці набрала необхідні голоси

Укрінформ
Петиція до Президента про створення Національного Меморіалу полеглих Героїв десантників 95-ї ОДШБ у селі Кам'янка Ізюмського району на Харківщині набрала необхідну кількість голосів.

Дані на сайті глави держави свідчать про те, що петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів, збір підписів завершено, передає Укрінформ.

У петиції є звернення до Президента підтримати ініціативу про створення Національного Меморіалу полеглих Героїв десантників 95-ї ОДШБ, які в березні 2022 року вели найзапекліші бої з ворогом у селі Кам'янка Ізюмського району Харківської області і ціною власного життя не дали ворогу прорватися до міста Слов'янськ Донецької області і оточити все угрупування ЗСУ в цьому регіоні.

Українські військові знищили тоді у с. Кам'янка три батальйонні тактичні групи противника. І це при тому, що ворог переважав у десятки разів і технікою, і у живій силі.

Село було зруйноване ворогом вщент, стерте з лиця землі, а земля всипана усіма видами мін. Найбільший танковий бій березня 2022 року відбувся біля ставка с. Кам'янка. Колони ворожих танків рухалися в напрямку міста Слов'янськ. Наші герої-десантники підходили впритул до цих колон танків і нищили ворога. А паралельно рятували місцевих жителів: вивозили на танках, навіть по-пластунськи у повній окупації, під обстрілами села витягували старих немічних людей.

Молоді десантники - 20, 23, 26-річні герої - стояли до останнього, хоча усі вони знали, що це була дорога в один кінець. Але саме вони змінили хід війни 2022 року, ставши щитом для всієї України, обороняючи трасу "Ізюм-Слов'янськ".

Читайте також: На Київщині відкрили меморіал «Хрест Героїв» до другої річниці вторгнення РФ в Україну

Лише у вересні 2022 року після деокупації Кам'янки стало можливим повернути тіла героїв. Територія села ще досі лишається замінованою, і не всіх полеглих героїв повернуто додому.

Автор петиції і небайдужі українці, що підтримали документ, просять Президента підтримати звернення, надати відповідні доручення Кабінету міністрів України у тісній співпраці з громадськістю, експертними, ветеранськими і військовими колами розробити проєкт та забезпечити створення Національного меморіалу полеглих героїв-десантників 95 ОДШБ на території села Кам'янка на Харківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-