Зареєстрована петиція про створення меморіалу полеглих десантників 95 ОДШБ у Кам'янці

Зареєстрована петиція про створення меморіалу полеглих десантників 95 ОДШБ у Кам'янці

Укрінформ
На сайті Президента України зареєстрована петиція про створення Національного Меморіалу полеглих Героїв десантників 95 ОДШБ у селі Кам'янка Ізюмського району на Харківщині.

Дані на сайті глави держави свідчать про те, що на даний час петиція набрала понад 15 тисяч голосів із 25000 необхідних, передає Укрінформ.

Збір голосів триває, до закінчення строку залишилось 23 дні.

У петиції є звернення до Президента підтримати ініціативу про створення Національного Меморіалу полеглих Героїв десантників 95 ОДШБ, які в березні 2022 року вели найзапекліші бої з ворогом у селі Кам'янка Ізюмського району Харківської області і ціною власного життя не дали ворогу прорватися до міста Слов'янськ Донецької області і оточити все угрупування ЗСУ в цьому регіоні.

Українські військові знищили тоді у с.Кам'янка три батальйонні тактичні групи противника. І це при тому, що ворог переважав у десятки разів і технікою, і у живій силі.

Село було зруйноване ворогом вщент, стерте з лиця землі, а земля всипана усіма видами мін. Найбільший танковий бій березня 2022 року відбувався біля ставка с.Кам'янка. Колони ворожих танків рухалися в напрямку міста Слов'янськ. Наші Герої-десантники підходили впритул до цих колон танків і нищили ворога. А паралельно рятували місцевих жителів: вивозили на танках, навіть по-пластунськи у повній окупації, під обстрілами села витягували старих немічних людей.

Читайте також: Сили оборони знищили на Таврійському напрямку два склади боєприпасів ворога

Молоді десантники - 20, 23, 26-річні Герої - стояли до останнього, хоча усі вони знали, що це була дорога в один кінець. Але саме вони змінили хід війни 2022 року, ставши щитом для всієї України, обороняючи трасу "Ізюм-Слов'янськ".

Лише у вересні 2022 року після деокупації Кам'янки стало можливим повернути тіла Героїв. Територія села ще досі лишається замінованою, і не всіх полеглих Героїв повернуто додому.

Автор петиції і небайдужі українці, що підтримали документ, просять Президента підтримати звернення, надати відповідні доручення Кабінету міністрів України у тісній співпраці з громадськістю, експертними, ветеранськими і і військовими колами розробити проєкт та забезпечити створення Національного Меморіалу полеглих Героїв-десантників 95 ОДШБ на території села Кам'янка.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-