ДБР заочно оголосило підозру у держзраді прикордоннику, який «виступав» на росТБ

ДБР заочно оголосило підозру у держзраді прикордоннику, який «виступав» на росТБ

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді прикордоннику, який перейшов на бік ворога та у програмі “Вєсті“ на телеканалі “Россия-1” просував російські наративи.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Наприкінці грудня 2023 року в мережі поширилося відео сюжету пропагандистського телеканалу “Россия-1”, у якому стверджувалося, що нібито майор-зв’язківець, який має секретну інформацію, перейшов на бік РФ.

ДБР у взаємодії зі Службою безпеки України та внутрішньою безпекою прикордонників почали розслідування кримінального провадження за цим фактом.

Читайте також: Експомічнику командира корвету «Тернопіль» оголосили підозру у держзраді

Встановлено, що прикордонник під час щорічної відпустки виїхав з України до Німеччини начебто для відвідування дружини і дитини. З відпустки він не повернувся, натомість виїхав до Росії. Там майор дав інтерв’ю програмі “Вєсті“ на телеканалі “Россия-1”, назвавши дії із захисту України від збройної агресії Російської Федерації терористичними.

Йому повідомили про підозру у державній зраді та дезертирстві (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 та ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання аж до довічного ув’язнення.

Вживаються заходи з оголошення зрадника у розшук та звернення до суду із клопотанням про здійснення спеціального досудового розслідування.

Читайте також: «Духівнику» Сальдо заочно оголосили підозру у держзраді

Як повідомляв Укрінформ, ДБР завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні про державну зраду колишнього народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабіновича та передало обвинувальний акт до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-