Світ має визначитися, чи визнавати результати російських «виборів» на ТОТ України - Магера

Світ має визначитися, чи визнавати результати російських «виборів» на ТОТ України - Магера

Укрінформ
Світ має визначитися чи визнавати результати так званих "виборів", які Росія має намір провести на тимчасово окупованих територіях України.

Про це на круглому столі "Вибори Росії на тимчасово окупованих територіях України - міжнародний злочин проти демократії" заявив заступник голови Центральної виборчої комісії у 2007-2018 роках Андрій Магера, передає Укрінформ.

"На цих "виборах" балотується Володимир Путін як особа, відносно якої існує судова ухвала Міжнародного кримінального суду про затримання і арешт. Відома справа щодо геноциду щодо українських дітей. Яким чином світ буде на це реагувати? Ну добре, ніхто не надіслав місій спостереження... Разом із тим, чи буде визнання таких виборів? Якщо ці вибори не будуть визнані, сказавши "а", міжнародній спільноті треба сказати "б". Якщо вони не визнають президента Російської Федерації, то кого представляють посли в іноземних державах та міжнародних організаціях? Хто вони там такі? Можливо тоді міжнародній спільноті варто поставити чітку вимогу до влади РФ, що як тільки на окупованих територіях України хоча б на одній дільниці відбудеться так зване голосування на виборах РФ, США мають припинити дію віз представникам посольства Росії у США, працівникам представництва Росії при ООН, Небензі (постпред Росії при ООН - ред.) там не буде чого робити", - сказав Магера.

Так само, на його думку, має бути вирішено питання щодо дозволів на проживання всім дипломатичним представникам.

Читайте також: Колаборантам з ТОТ поставили плани явки на «вибори» Путіна - Центр нацспротиву

Він зазначив, що це залежатиме від політичної волі країн-учасниць ООН, але правовий механізм для виключення Росії з ООН є.

"Це не виключення з організації, а інша процедура. Для цього треба провести дві асамблеї ООН і між ними - висновок Міжнародного суду справедливості щодо тлумачення статті ООН про назву постійних членів ради безпеки. Для цього варто розтлумачити, що мається на увазі під розумінням СРСР у 2024 році. Я думаю, що Міжнародний суд справедливості, давши такий висновок, розв'язав би руки Генасамблеї ООН для ухвалення остаточного рішення", - наголосив Магера.

Як повідомлялося, вибори президента у Росії пройдуть із 15 по 17 березня.

З 21 лютого на тимчасово окупованих територіях України російська окупаційна влада почала готуватись до проведення так званих “виборів” президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-