Молдова ще на рік продовжила тимчасовий захист для українських біженців

Молдова ще на рік продовжила тимчасовий захист для українських біженців

Укрінформ
Уряд Молдови ухвалив рішення продовжити надання тимчасового захисту переміщеним особам з України ще на рік - до 1 березня 2025 року.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Генеральний інспекторат з міграції Молдови.

«Переміщеним особам з України, яким було надано тимчасовий захист до 1 березня 2024 року, автоматично продовжується термін дії документа, що посвідчує особу, до 1 березня 2025 року, без необхідності явки до офісів Генерального інспекторату з міграції», - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, рішення «є демонстрацією солідарності Молдови з Україною та українським народом». Це зроблено відповідно до рішення Ради ЄС, яким тимчасовий притулок для українців був продовжений до березня 2025 року.

Зазначається, що для громадян, які прибувають з України, тепер потрібно мати при собі дійсний проїзний документ, тобто той, в якого не закінчився термін дії. Для дорослих потрібен один із документів - дійсний національний паспорт для виїзду за кордон, ідентифікаційна карта/посвідчення особи або дійсний внутрішній паспорт.

Читайте також: Польща продовжила тимчасовий захист для українських біженців до 2025 року

Водночас дорослі, які в'їхали до Молдови на підставі внутрішнього документа, мають право лише на один виїзд/в'їзд з та до України.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Литви продовжив тимчасовий захист для українців на рік – до березня 2025 року. Також продовжено термін, протягом якого від біженців з України не вимагатимуть знання литовської мови для працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-