В Україні за два роки повномасштабної війни загинув 601 залізничник

В Україні за два роки повномасштабної війни загинув 601 залізничник

Укрінформ
За два роки повномасштабної війни загинув 601 працівник Укрзалізниці.

Як передає Укрінформ, про це акціонерне товариство "Укрзалізниця" повідомляє у Фейсбуці.

"24 лютого 2022 року назавжди залишиться в нашій пам’яті. Вибухи. Ворожі колони бронетехніки. Шок і паніка. Залізничники були серед тих, хто не запанікував. Продовжив своє робити — забезпечувати залізничний рух", - ідеться у повідомленні.

Завдяки професіоналізму та стійкості працівників Укрзалізниці вдалося евакуювати понад 4 млн українців, у тому числі 1 млн дітей. Здійснено 1100 евакуаційних рейсів, завдяки яким люди виїхали з-під постійних російських обстрілів.

"На жаль, 601 працівник залізниці загинув від початку широкомасштабної війни в Україні. Завжди пам’ятаємо", - підкреслили в Укрзалізниці.

"Ми взяли на себе нетипові для мирного часу функції: медичні поїзди, поїзд-кухня, пункти незламності на 94 вокзалах. Дбаємо про підвищення комфорту пасажирів, розвиваємо сервіси та послуги, працюємо над проєктами з безбар’єрності. Понад 700 дипломатичних місій дісталися в Україну саме залізницею", - наголосили в Укрзалізниці.

Читайте також: Через перекриття трас у Польщі українці запізнюються на потяги - що пропонує Укрзалізниця

Попри війну компанія нарощує показники вантажних перевезень, створює нові логістичні ланцюжки, шукає альтернативні маршрути українського експорту. І один з найважливіших серед них – зерновий (понад 45 млн тонн зернових на експорт перевезено залізницею).

В Україні відновили 46 із 83 зруйнованих та пошкоджених залізничних мостів, понад 1500 км контактної мережі, 8 тягових підстанцій. В Укрзалізниці подякували партнерам за допомогу у відновленні інфраструктури.

На сьогодні понад 10,2 тис. залізничників захищають Україну в лавах Сил оборони та безпеки. Більш як 850 ветеранів уже повернулися до роботи на залізниці.

Як повідомлялося, 24 лютого 2024 року - другі роковини повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-