Перед судом постане військовий, який продавав завезені як гуманітарну допомогу автівки

Перед судом постане військовий, який продавав завезені як гуманітарну допомогу автівки

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань направили до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця і його спільника, які завозили в Україну з країн Європи автомобілі як гуманітарну допомогу для Збройних сил України, а потім їх продавали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“Зловмисники купували за кордоном машини нібито для військових та ввозили їх в Україну без сплати митних платежів. Однак замість передачі військовим виставляли їх на продаж на спеціалізованих торгових інтернет-платформах”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема за майже 12 тис. доларів вони продали два автомобілі - Nissan X-Trail (4,8 тис. доларів) та Hyundai Santa Fe (7 тис. доларів).

Працівники ДБР затримали спільників. На обидва автомобілі накладений арешт. Встановлена вартість автомобілів - 629 тис. грн.

Військовослужбовець та його спільник обвинувачуються у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також: У Києві затримали шахраїв, які планували «заробити» на обміні полонених $60 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, у лютому у Чернівецькій області правоохоронці заблокували канал ввезення для продажу автомобілів, які маскували під гуманітарну допомогу. Порушникам інкримінують ухилення від сплати мита на 2,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-