Курсантів у військових вишах України навчатимуть спеціалісти зі США

Курсантів у військових вишах України навчатимуть спеціалісти зі США

Укрінформ
Спеціалісти з США навчатимуть курсантів у військових вищих навчальних закладах України.

Як повідомляє Міністерство оборони України у Фейсбуці, про це йшлося під час зустрічі заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової з представниками американської компанії Sonata, передає Укрінформ.

Компанія Sonata надає західну військову експертизу, консалтинг та матеріальну допомогу Україні. Цей процес відбувається у координації з Ukrainian Freedom Fund та представниками Генерального штабу Збройних Сил України.

Читайте також: НАТО створює у Польщі центр тренування та обміну досвідом з українськими військовими

Також в рамках пілотного проєкта в одному з українських навчальних центрів впровадять інструменти оцінки, які використовують в армії США. Метою тестування стане виявлення потенційних лідерів, які згодом зможуть стати сержантами.

Фото: Міноборони

«Українська армія очікує на зміни. Ми маємо вже зараз максимально навчати майбутніх та чинних сержантів та офіцерів згідно з американськими стандартами. При цьому дуже важливо змінювати військову культуру. Адже від неї залежить майбутнє української армії. Дуже вдячна нашим американським друзям за готовність взаємодіяти, передавати свій досвід та знання. Переконана, що масштабні навчання в Україні за допомогою спеціалістів США дозволять вирішити багато актуальних проблем в українському війську», - наголосила Калмикова.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони провело першу конференцію Lessons Learned, учасники якої обговорили розбудову екосистеми вивчення досвіду в Силах оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-