Справи Майдану: затримали колишнього «беркутівця», який переховувався від вироку суду

Справи Майдану: затримали колишнього «беркутівця», який переховувався від вироку суду

Укрінформ
Правоохоронці затримали колишнього харківського «беркутівця», який переховувався після оголошення обвинувального вироку.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«В одному із селищ Харківського району Харківської області затримано та взято під варту колишнього міліціонера БМОП «Беркут» ГУМВС України в Харківській області», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, затриманий - колишній працівник спецпідрозділу «Беркут». Він був засуджений до 6 років позбавлення волі за катування 20 січня 2014 року протестувальників на колонаді центрального входу на стадіон «Динамо» імені В. Лобановського. Після ухвалення 21 грудня 2023 року судом обвинувального вироку він почав переховуватися та був оголошений у розшук.

Читайте також: ДБР оголосило підозри екскомандирам «Беркуту» за спроби знищити докази вбивств на Майдані

За даними Укрінформу, йдеться про колишнього «беркутівця» Андрія Хандрикіна. Після затримання його мають доставити до місця відбування покарання.

29 січня поточного року Державне бюро розслідувань оголосило нові підозри екскомандирам спецпідрозділу міліції "Беркут", які намагалися знищити зброю, з якої їхні підлеглі вбили учасників Революції гідності.

З цієї зброї спецпризначенці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві вбили 48 та поранили 90 учасників акцій протесту.

Зокрема, були знищені 24 автомати 7,62 мм АКМС, одна снайперська гвинтівка Драгунова, три рушниці 12 мм "Форт-500" і рушниця "Форт-12" калібром 9 мм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-