У німецькій поліції заперечують ксенофобські мотиви вбивства українського спортсмена

У німецькій поліції заперечують ксенофобські мотиви вбивства українського спортсмена

Ексклюзив
Укрінформ
Слідчі німецького міста Ессен, які ведуть справу про вбивство 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, не бачать жодних підстав стверджувати, що це сталося саме через національність жертви.

Про це Укрінформу сказав керівник відділу преси та зв'язків з громадськістю Головного управління поліції Ессена Томас Вайс.

«Головний злочинець нами затриманий, його мотив досі не відомий. Але все вказує на те, що не йдеться про злочин на ґрунті ксенофобії. Це, очевидно, була насправді спонтанна ескалація насильства цього 15-річного юнака», - сказав речник і додав, що раніше дві групи молодих людей не контактували та зустрілися цілком випадково в автобусі, де між ними виникла сварка.

За його словами, поранення також отримали двоє підлітків 13 і 14 років. Вони не були разом з українцями, навпаки, вони належали компанії, до якої входив вбивця.

Читайте також: У вбивстві українського баскетболіста в Німеччині підозрюють 15-річного юнака - Bild

«Це означає, що він поранив своїх власних приятелів», - зазначив офіцер.

Він уточнив, що українська група складалась з 3 людей: 2 молодих людей і дівчини.

У поліції наголосили, що наразі вбивця перебуває в слідчій камері попереднього ув’язнення. Прокуратура буде вирішувати, яка стаття карного кодексу буде висунута цьому неповнолітньому злочинцю. За будь-яких умов він відповість перед судом. Молодик був відомий поліції давно через інші правопорушення.

Речник також розповів, що ввечері 10 лютого в поліцію зателефонували кілька перехожих, які побачили сварку в центрі міста, на вокзалі Обергаузена в 20.15, в цьому місці на той час було багато людей. Правоохоронці дуже швидко прибули на місці разом з автомобілем швидкої допомоги, запевнив він.

Читайте також: Убивцю українського баскетболіста у Німеччині затримали - МЗС

Важкопоранений друг і одноклубник Володимира Артем Козаченко знаходиться у відділені інтенсивної допомоги. Ножові поранення, отримані ним, становили загрозу для життя, але лікарі змогли стабілізувати свого пацієнта і перспективи наразі виглядають оптимістично, хоча стан Артема залишається стабільно важким.

Що стосується тіла загиблого українця, рідні чи уповноважені зможуть його забрати після виконання всіх слідчих процедур. Поверненням в Україну має після цього опікуватися дипломатичні представництва.

Речник поліції також спростував повідомлення в одному німецькому таблоїді, що українці отримали 9 ножових поранень. «Ця інформація не відповідає дійсності», - підкреслив він.

Заперечення ксенофобського мотиву міститься у пресрелізі поліції, в якому зазначається, що напередодні з’явилися публікації українських ЗМІ, в яких йдеться, мовляв, про «достовірні свідчення» того, що на їхніх співвітчизників напали виключно через те, що вони українці.

«Наразі все вказує на спонтанну ескалацію насильства з боку 15-річного основного злочинця», - йдеться у пресрелізі.

Правоохоронці запевняють, що відділ із розслідування вбивств Головного управління поліції Ессена під керівництвом Прокуратури Ессена невтомно працює щодо цього випадку. Необхідно достеменно з’ясувати, зокрема, що саме сталося того вечора та чому дійшло до цієї жахливої події.

Як повідомлялося, ввечері 10 лютого внаслідок сварки між групою українців та компанією підлітків, у якій були жителі Німеччини різного міграційного походження (турецького, сирійського, ліванського та грецького), 15-річний молодик використав ніж і завдав поранень українським спортсменам, унаслідок чого юніор збірної України з баскетболу Володимир Єрмаков помер пізніше в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-