Зараз спостерігається швидка перебудова у настроях українців - соціолог

Зараз спостерігається швидка перебудова у настроях українців - соціолог

Відео
Укрінформ
Українське суспільство знаходиться у точці переналаштування від дуже позитивних очікувань, очікування швидкого завершення війни на розуміння довготривалої війни.

Про це заявила соціолог, засновниця та директорка компаній Gradus Research та Corestone Group Євгенія Близнюк у програмі Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Суспільство знаходиться у точці переналаштування від дуже позитивних очікувань, швидкого завершення війни, швидкої тріумфальної перемоги на розуміння довгої війни. В українців цей режим виживання, порятунку вмикається автоматично. Зараз ми спостерігаємо дуже швидку перебудову у цьому напрямку», - сказала Близнюк.

Вона зауважила, що українське суспільство завжди критично налаштоване щодо того, чи у правильному напрямку рухається країна, чи правильні рішення приймаються владою. За її словами, досі відсоток людей, які вважають, що Україна рухається у правильному напрямку, є доволі високим - 47%.

Соціолог підкреслила, що зміна контексту новин завжди впливає на такі показники.

«Наприклад, якщо відбуваються якісь тріумфальні події на війні, які стимулюють суспільство переживати позитивні емоції, то і настрої суспільства стають позитивнішими», - зауважила Близнюк.

Читайте також: Збройним силам довіряють 95% українців

Вона наголосила, що на перемогах і здобутках треба акцентувати, бо, на її думку, наприклад, такі події, як робота зернового коридору чи перемога на морі, є недокомунікованими.

Як повідомлялося, за результатами дослідження Gradus Research лише 47% українців вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку, у серпні таких людей було 61%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-