Спрощення доступу журналістів до зони бойових дій сприятиме покращенню медіаконтенту - Карандєєв

Спрощення доступу журналістів до зони бойових дій сприятиме покращенню медіаконтенту - Карандєєв

Укрінформ
Нещодавні зміни до наказу щодо правил акредитації журналістів під час воєнного стану сприятимуть покращенню контенту медіа.

Таку думку висловив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова і підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету ВР з питань гуманітарної та інформполітики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зовсім нещодавно, кілька днів тому, був наказ головнокомандувача ЗСУ, який спростив доступ журналістів до зони бойових дій і до тих джерел інформації, яка сьогодні цікава нашим телеглядачам. Ця ситуація пов'язана з безпекою... Але з іншого боку, це дасть змогу покращити контент. Люди хочуть більше оперативної, гарячої інформації, більше новин з передової", - сказав Карандєєв.

Він наголосив на важливості запобігання потраплянню до інформаційного середовища меседжів, які можуть становити державну таємницю.

Читайте також: Карандєєв і представники посольства Литви обговорили спільні ініціативи у сфері культури

"За два роки повномасштабних воєнних дій не було нарікань на те, що важлива секретна інформація, утаємничена від широкого загалу, потрапляє в широкий інформаційний простір, тим більше до каналів, які підтримуються державою", - додав Карандєєв.

Як повідомлялося, народний депутат Ярослав Юрчишин заявив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний затвердив зміни до наказу щодо правил акредитації журналістів під час воєнного стану, що стосуються допуску журналістів до лінії фронту. Вони передбачають, що у «жовтій» зоні акредитованим журналістам дозволяється робота без супроводу в громадських місцях у межах погодженого маршруту.

У «червону» зону акредитовані медійники зможуть отримати доступ лише в супроводі посадових осіб, але тільки як виняток за клопотанням Міністерства оборони, Генштабу чи командувача угруповання військ.

За своє життя та здоров’я медійник несе відповідальність сам, але в «червоній» зоні він муситиме негайно припинити роботу в разі виникнення ситуації, що загрожує його життю та здоров’ю.

Акредитація журналістів віднині відбуватиметься на строк до 12 місяців замість шести.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-