На Кіровоградщині ветеран пройшов марафон на протезі і зібрав близько ₴100 тисяч для ЗСУ

На Кіровоградщині ветеран пройшов марафон на протезі і зібрав близько ₴100 тисяч для ЗСУ

Фото
Укрінформ
На Кіровоградщині ветеран російсько-української війни Володимир "Букша" Ковальов пройшов марафон на милицях та протезі, щоб зібрати кошти на підтримку своєї 56-ї бригади та привернути увагу до проблем військовослужбовців.

Про це Ковальов розповів у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Вирішив зі своїм побратимом зібрати кошти на потреби нашої бригади, на ремонт автомобіля, за перші два етапи мені вдалось пройти 25 км та зібрати близько ста тисяч гривень. Зараз ми вже придбали необхідні комплектуючі для авто в 56-ту бригаду”, - розповів він.

Марафон воїна складався з трьох етапів, стартував він із села Злинка Новоукраїнського району 22 січня. Перший етап марафону становив близько десяти кілометрів.

Ветеран вирушив через село Олександрівка й рухався по трасі у напрямку Великої Виски, де його зустрічали та підтримували як небайдужі жителі, так і колективи. Зокрема, учні та колектив Великовисківського ліцею зустрічали Володимира і долучилися до допомоги для його бригади.

На Кіровоградщині ветеран російсько-української війни Володимир "Букша" Ковальов пройшов марафон на милицях та протезі / Фото: Наталя Ковальова

У п'ятницю, 2 лютого, Володимир пройшов третій етап марафону: від 101 мікрорайону на околиці Кропивницького до площі Героїв Майдану у середмісті, загалом близько п'яти кілометрів.

На всьому шляху воїну допомагала його дружина Наталя, яка супроводжує його й веде прямі трансляції у соцмережах, та його побратим Леонід.

Читайте також: На Львівщині під час аукціону зібрали близько ₴2,4 мільйона на дрони для ЗСУ

У Кропивницькому військового зустріли кілька десятків людей, висловили йому слова підтримки та долучилися до збору коштів. На площі Героїв Майдану з військовим мали можливість поспілкуватися всі охочі, також Володимира зустріли посадовці Кіровоградської ОВА, зазначається у Телеграмі.

Володимир говорить, що після перепочинку в майбутньому планує провести ще один марафон, ймовірно, до Умані.

Як повідомлялося, у День Соборності України ветеран Володимир “Букша” Ковальов із села Злинка Новоукраїнського району на милицях розпочав марафон на підтримку своєї бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-